Què és Azimut?


AZIMUT, és una associació sense ànim de lucre, que de fet té per nom Moviment Educatiu d'Excursionisme en el Temps Lliure Infantil i Juvenil de Catalunya – Azimut, que va ser constituïda el Gener de l'any 1993 i està integrada per entitats excursionistes amb seccions infantils i juvenils, d'iniciació o familiars. És per tant l'associació que agrupa aquelles entitats excursionistes, que entre les seves activitats treballen el lleure infantil i juvenil, en el context de l'excursionisme a Catalunya.

Azimut està fortament vinculat amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), en una bona relació de col·laboració, ja que de fet totes les entitats sòcies d'Azimut són membres d’aquesta federació.

Missió i Visió

Com a moviment que aglutina diversos centres excursionistes de Catalunya, tenim com a principal missió vetllar per a que el lleure en el mon excursionista sigui de la màxima qualitat, fent de plataforma ideal per a que els infants i joves s'introdueixin a la muntanya de manera amena i pedagògica, alhora que aprenen a moure-s'hi amb confiança i seguretat. En definitiva treballem perquè els nostres infants i joves s'integrin a les nostres entitats des de ben petits i que a mesura que creixen es formin i disfrutin del nostre principal element, la muntanya.
Els nostres objectius es concreten en:
  • Ajudar a potenciar i desenvolupar les seccions d'infants i joves, que treballen el lleure educatiu i tenen per espai d'actuació la muntanya.
  • Treballar en la promoció de les activitats pròpies del lleure de muntanya arreu de Catalunya.
  • Oferir suport al col·lectiu de monitors que treballen dins l'àmbit de l'excursionisme en el lleure.
  • Donar suport a les seccions i entitats de l'àmbit educatiu de l'excursionisme en el lleure, en totes aquelles qüestions normatives, logístiques i de formació que puguin requerir.
La nostra visió és simple, aconseguir prestigiar el moviment del lleure dins el món excursionista, partint de la base que totes les nostres entitats necessiten, han necessitat i necessitaran sempre, d'infants i joves integrats en la seva vida social, per seguir creixent, per existir i en definitiva per tenir futur com a entitats.


Com aconseguim els nostres objectius?

Per tal de poder aconseguir complir amb els nostres objectius, des d'Azimut vetllem per donar suport i assessorament tant a les entitats que tinguin seccions infantils/juvenils en actiu, com aquelles que vulguin crear-ne de noves, i al col·lectiu de monitors/es.

Per aquesta raó organitzem cursos de formació d’educadors en el lleure –encarats a rebre formació en excursionisme-, trobades de monitors per poder compartir experiències, posar en comú els respectius funcionaments i així potenciar possibles millores i aportacions a diferents nivells. A més a més editem documentació útil per a les seccions i els monitors, tant en l'àmbit de la formació, com en el de la creació i gestió d'aquestes seccions. Entre molts altres serveis per a les seccions i entitats dedicades al lleure dins el marc de l'excursionisme.

A part d'això, destaquem que totes les nostres entitats sòcies, tenen accés a la cobertura de les dues assegurances obligatòries (en base al Decret del lleure 137/2003, de 10 de juny) per tal de poder realitzar activitats de lleure amb infants i joves menors de 18 anys. Totes les entitats excursionistes amb seccions d'infants/joves estan subjectes a aquest decret i per tant han d'estar cobertes amb l'assegurança de R.Civil i la d'accidents que especifica el decret.

I a més a més des de l'associació organitzem anualment el Campament Azimut, dirigit a totes les seccions infantils i juvenils. Aquest campament és un moment ideal per a la trobada i la convivència dels infants i joves i així enfortir lligams entre entitats, però també entre les persones, ja des de ben petits.

Per últim cal tenir en compte que l'Azimut disposa del Refugi d'Erols (Castellar de n'Hug), que està especialment preparat per a acollir-hi grups d'infants i joves que vulguin estar en contacte constant amb la muntanya i amb el mon excursionista A més de ser un espai pensat i condicionat per a la formació i la realització de cursos.

Qui és Azimut?

Azimut són totes les entitats que en formen part, els seus monitors i els infants i joves, la cara visible però, és el nucli de l’equip directiu. Un equip format per persones amb llarga experiència en el lleure al món excursionista i de fet encara immersos en aquestes activitats.

Els motiva fer més i millor per iniciar als infants als esports de muntanya i el lleure. Amb la seva experiència i formació dins el món del lleure i paral·lelament amb l’afició a la muntanya, viscuda des de petits en entitats excursionistes; es proposen donar un cop de mà a totes aquelles entitats que ho necessitin, tot formant un equip actiu en idees i pensaments, que dinamitza tot el conjunt de persones que fan possible l’Azimut.

On ens podeu trobar?

Si voleu formar part d’Azimut, envieu-nos el formulari que trobareu al final d’aquesta pagina amb les vostres dades i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Si en canvi, voleu més informació sobre Azimut o teniu alguna qüestió, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic azimut@feec.cat

I si voleu contactar per via postal la direcció és:

C/ La Rambla 41 Pral.
08002 BARCELONA